hivatasorzo-haz-logo

Szenvedélybetegek rehabilitációja

2518 Leányvár, Erzsébet utca 127. Telefon: 06 33 523 915.

Események

A Hivatásőrző Ház 2004-es megalakulása óta több jelentős esemény történt a Ház életében. A nálunk gyógyító szakemberek, a józanodásukat nálunk kezdő betegek különböző helyeken tartanak előadásokat, megosztásokat.

A Házban évente karácsonyi ünnepséget rendezünk, amelyre az ünnep hangulatának megfelelő műsort állítanak össze a Házban tartózkodó betegek. Ezekre az ünnepségekre gyakran  meghívjuk azokat a korábban felépülésüket nálunk kezdő betegeket, akik szívesen visszalátogatnak hozzánk.

A terápiát befejező betegeink részére búcsúztatót rendezünk, melyre az illető családtagjai, barátai, ismerősei is gyakran ellátogatnak. Ezek a bennsőséges események szervesen hozzátartoznak a felépüléshez, s a betegeinknek a Házzal való szoros kapcsolatát ápolják.

Bizonyos gyakorisággal a Ház különböző helyszíneken néhány napos lelkigyakorlatot szervez, melyen általában a Ház dolgozói és betegei mellett korábban nálunk “végzett” betegek is részt vehetnek. Ezek a meghitt együttlétek a szenvedélybetegségből való kilábalás spirituális oldalát hivatottak erősíteni.

Ajánló

szocial-pedagogus-hallgatok-latogatasa-hivatasorzo-hazban-leanyvar

„Addig, amíg saját magadat meg nem tanulod újra szeretni, addig majd mi fogunk szeretni."

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szociálpedagógus hallgatói 2023. május 9-én tanulmányi látogatás keretében eljöttek a Hivatásőrző Házba. Megismerkedtek az itt folyó munkával, a betegeinkkel és munkatársainkkal. Nagyon elgondolkodtató Zétényi Zsuzsanna itt olvasható írása és egyik évfolyamtársának itt olvasható reflexiója, melyek a látogatást követően születtek.

Különböző szervezetek és a média képviselői is egyre többször eljutnak hozzánk, hogy beszámoljanak a Házban folyó terápiáról.

A legutóbbi látogatást az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szociálpedagógus hallgatói tették. Részletek a fenti “Ajánló” blokkból érhetők el.

Az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartásában működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai még 2018. október 8-án jártak nálunk. Az erről szóló beszámolót a Székesfehérvári Egyházmegye tette közzé.

Minden ötödik évben konferenciát szervezünk. Ezeken az összejöveteleken a szakembereken kívül az egykori és az éppen terápián résztvevő betegeink is megosztják gondolataikat, tapasztalataikat.

15 éves a Ház

A Hivatásőrző Ház 15 éves jubileumi konferencia eseményei