hivatasorzo-haz-logo

Szenvedélybetegek rehabilitációja

2518 Leányvár, Erzsébet utca 127. Telefon: 06 33 523 915.

A Hivatásőrző Ház őszi lelkigyakorlata Dobogókőn

“Dicsőség a Magasságban Istennek és a Földön békesség a jóakaratú embereknek…”

Igen, Istennek hála, a jóakarat és békesség állapotát élhettük meg, emberi fogalmaink szerint a “magasságban”. Dobogókő 700 m-es “fennségében” a kristálytiszta levegőben nyújtózkodva a lelkünk is felemelkedett. Lelki gyakorlatot éltünk meg, 2024.10.14-16-ig, három napon át a Manrézában.

hivatasorzo-haz-lelki-gyakorlat-dobogoko-2024-oszen-2
Manréza Ignáci Lelkiségi Központ

A Hivatásőrző Ház vendégei és alkalmazottai együtt tapasztaltuk meg, hogy a Kápolna csupa-üveg, minden-ablak érzésű terében,- a természetbe helyezve-, ott élhettük át, amint Isten jelenlétében vagyunk. Mert hiszen Isten mindig, mindenütt ott van, de amikor ez így tudatosul bennünk, akkor az a Kegyelem különösen gazdag ajándéka.

hivatasorzo-haz-lelki-gyakorlat-dobogoko-2024-oszen-5
Hivatásőrző Ház lelkigyakorlatán résztvevők egy csoportja

A Tabernákulum szent erőterébe őszi színes lombok integettek be, a kék ég remény-ragyogása biztatott és a fehér felhők vonulása távlatokba vezetett minket, lélekben gyógyulókat. Három nap telt el imádsággal, tanulással és szent liturgiákkal.

hivatasorzo-haz-lelki-gyakorlat-dobogoko-2024-oszen-1
Dobogókő – kék ég, remény ragyogása

Iván atya elmélkedésein,- had éljek ezzel a képpel – “kézen fogva” vezetett a “szent tudás” azon ösvényein, melyeket ő már jól bejárt. Lélek-gyógyító tudásunkat visszük tovább életünkbe, mert milyen jó, hogy már fél szavakból is megértjük egymás félelmeit, és félre értések nélkül
beszélgetünk a felépülésünkről.

hivatasorzo-haz-lelki-gyakorlat-dobogoko-2024-oszen-3
Iván atya

“jó nekünk itt lenni…”- mondtuk, de lejöttünk a Hegyről, “Mert az Élet él és élni akar…”.

hivatasorzo-haz-lelki-gyakorlat-dobogoko-2024-oszen-4
Tóni atya és Sándor atya

Nekem az Istenben való bátor bízás “tanulmányútja” volt a lelki gyakorlat, és az egymásban bízás szeretetben teljes megtapasztalása. Végül,- de nem utolsó sorban,- az önbizalom belső zarándok útját is jártam, amely nélkülözhetetlen út, ha szeretteimnek akarom felmutatni jóakaratomat!

Az Urat áldva: köszönjük Manréza, köszönjük H.H. és köszönjük nektek gyógyítóink…!

Lejegyezte P. B. (Leányvárvár, 2024.október 17.)

Életemben sok lelkigyakorlaton vettem részt, számomra nem volt újdonság. A 7 főbűnről azonban még nem hallottam ilyen elmélkedéseket. Köszönöm Iván atyának hogy Szent Ignác atya szemüvegén keresztül tette ezt. Teljesen másként hat az értelmezés, a függőségben szenvedő ember lelkületével. Dobogókő pedig a maga szépséges tájával és környezetével tökéletesen alkalmas a kikapcsoló pihenésre és az eljövendő életünk rendezésére.

Gyuri atya