hivatasorzo-haz-logo

Szenvedélybetegek rehabilitációja

2518 Leányvár, Erzsébet utca 127. Telefon: 06 33 523 915.

Miért a leányvári alkoholelvonó terápiát választottam?

Amikor az ember szembesül az alkoholizmus problémájával, a megfelelő segítség megtalálása kulcsfontosságú. Titokban én is nézegettem az interneten, próbáltam alkoholelvonó helyeket keresni. Végül is számomra Leányvár volt az a hely, ahol megtaláltam mindazt, amire szükségem volt a gyógyuláshoz és a tartalmas józanság eléréséhez. De miért is választottam Leányvárt? Hadd osszam meg az okokat.

Családias légkör

Leányvár egyik legnagyobb előnye a családias légkör. A terápiás hely egyszerre csak 12 férfi beteget fogad, ami lehetővé teszi, hogy mindenki személyre szabott figyelmet kapjon. Ez a kis létszámú közösség segít abban, hogy az ott felépülő betegek valóban megismerjék egymást, támogassák egymást a felépülés útján, és egyfajta testvériséget alakítsanak ki. A családias légkör megnyugtató és biztonságos környezetet teremt, ami elengedhetetlen a sikeres rehabilitációhoz.

Spirituális szellem

Leányvár szellemisége spirituális, ami számomra különösen fontos volt. A terápia során megtanultam, hogy az alkoholizmusból való felépülés nem csak fizikai, hanem lelki folyamat is. A spirituális megközelítés segít abban, hogy mélyebb kapcsolatot alakítsak ki önmagammal és a világgal. Ez a kapcsolat erőt ad a nehéz pillanatokban, és segít abban, hogy megtaláljam a belső békét és harmóniát.

leanyvar-spiritualis-legkor

Nem kórház, hanem otthon

Leányvár nem egy hagyományos kórház. Itt nem kell pizsamában lenni, a betegek szabadon ki- és bejárhatnak, amíg nem visznek be alkoholt. Ez a szabadság és normalitás érzése segített abban, hogy ne érezzem magamat elszigetelve vagy stigmatizálva. Az otthonos környezet és a szabadság érzése hozzájárult az önbecsülésem és önbizalmam növeléséhez.

Intenzív terápiás program

Leányvár intenzív terápiás programja az egyik legfontosabb tényező volt a választásomban. A Minnesota modell szerinti program célja, hogy megváltoztassa a beteg gondolkodását és az alkoholhoz való hozzáállását. Az intenzív terápia során mélyrehatóan megismertem az alkoholizmus okait és következményeit, és megtanultam kezelni a kísértéseket és a nehéz helyzeteket. A program segített abban, hogy tartalmas józanságot érjek el, és hosszú távon is megőrizzem azt.

leanyvar-tartos-jozansaghoz-kiindulas

Közösségi támogatás

A közösségi támogatás szintén kulcsfontosságú Leányváron. Betegként nem csak az ott dolgozóktól, hanem a többi betegtől is rengeteg támogatást kaptam. A közös élmények és a közös célok összekovácsolták a közösséget, és erősítették a gyógyulás iránti elkötelezettségemet. Ez a közösségi támogatás segített abban, hogy nem éreztem magam egyedül a küzdelmemben, és mindig volt ott valaki, akihez segítségért fordulhattam.

Hogyan lehet Leányvárra jelentkezni?

Aki hasonló problémával küzd, egy olyan helyet keres, ahol valóban törődnek vele és ahol megtalálhatja a belső békét és harmóniát, akkor Leányvár lehet a megfelelő választás.

A jelentkezéshez érdemes felvenni a kapcsolatot a Hivatásőrző Házzal telefonon vagy e-mailben. Az elérhetőségek itt találhatók.

A felvételhez nem automatikus, bizonyos feltételeknek meg kell felelni. Például A jelentkezés részeként egy felvételi beszélgetésre is sor kerül, ahol a pszichiáter és a pszichológus felméri a beteg motivációját és állapotát. Erről szóló részletek itt olvashatók.

A terápiás program bár nem ingyenes, de a jelenlegi napi 6.100 Ft térítési díj nagyon racionális. Ennek fejében a beteg teljes ellátást kap, napi öt étkezés, mosás, takarítás, orvosi felügyelet, a Minnesota program szerinti napi elfoglaltságok, AA (Anonim Alkoholisták) gyűlésre járás. Lényegében a betegnek csak magával és a felépülésével kell foglalkoznia. Nekem és már sok társamnak bevált, a tartalmas józanságom ott indult el.

Elmondta: Péter